Ontslagen/Vacature/Werk

Hier vindt u alle informatie.

dinsdag 8 december 2009

WW-uitkering aanvragen

Stap 1. U moet zich op zijn laatst op de eerste dag dat u werkloos bent, inschrijven bij het UWV WERKbedrijf, het voormalige Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

Stap 2. U moet de WW-uitkering altijd binnen een week nadat u werkloos bent geworden aanvragen. U hoeft daarvoor tegenwoordig niet meer bij het UWV WERKbedrijf langs te gaan. Het kan ook via de UWV WERKbedrijf website. Wanneer dit voor u toch te moeilijk is, is er een handmatig in te vullen formulier op het UWV WERKbedrijf kantoor beschikbaar.

Om een WW-uitkering aan te vragen hebt u minimaal het volgende nodig:
* Uw burgerservicenummer (het vroegere sofinummer).
* Naam, adres en postcode van elke werkgever.
* De begindatum en de einddatum van elk dienstverband.
* Alleen wanneer u bij het UWV WERKbedrijf kantoor langsgaat: een geldig legitimatiebewijs, dus een paspoort of identiteitskaart, geen rijbewijs.

Stap 3. Na het verzenden/inleveren van het formulier moet u binnen twee dagen een afspraak maken met een adviseur op een UWV WERKbedrijf vestiging bij u in de buurt. In deze afspraak bespreekt de UWV WERKbedrijf adviseur uw situatie en schrijft hij u definitief in als werkzoekende.

Daarnaast kan het UWV WERKbedrijf u behulpzaam zijn met een reïntegratieadvies. Hierin staat wat er nodig is om uw kans op het vinden van werk te vergroten. Dit kan een opleiding zijn of een bepaalde cursus of training.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten